20 במאי 2012

קיש בטטה וגבינה בולגרית



לבצק:
200 (100) גרם חמאה
400(200) גרם קמח
1/2 כפית מלח(כלום)
3 (1)חלמונים 
1 כף מים קרים
למלית:
2(1 גדולה) בטטות חתוכות לקוביות קטנות
לבאשמל:
80 (30) גרם חמאה
2(ללא) שיני שום קצוצות
1 בצל קצוץ
3 (2)כפות קמח
(1)כוסות חלב
1 כוס תערובת גבינות עיזים (פקורינו ובולגרית)יבשות
2 (1)חלמונים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
במעבד מזון מערבבים את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החלמונים ומוודאים שהוא לח מספיק, אם לא מוסיפים מים קרים.
מעבירים למשטח עבודה ומעבדים לבצק לא רטוב אך לא מתפורר.
מקמחים את המשטח ומרדדים את הבצק קצת מעבר לקוט התבנית ובעובים של 1/2 ס"מ.
משמנים את התבנית ומסדרים את הבצק בה חותכים אתהשוליים העודפים.
אופים "אפייה עיוורת" כאשר דוקרים את הבצק עם מזלג מכסים בנייר כסף ומניחים מעל קטניות יבשות שישמשו כמשקולת לבצק. אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ-15 דקות או עד שהבצק שחום קלות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
לבשמל:
בסיר בצד מחממים את החלב בנפרד.
בסיר אחר ממיסים את החמאה ומאדים בה עד שקיפות את הבצל ואת השום, מוסיפים את הקמח ומאדים עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את החלב החם תוך כדי טריפה ומסירים מהאש. מוסיפים מלח ופלפל , את תערובת הגבינות ואת החלמונים. לאחר שטרפנו היטב את כל המסה בוזקים אותה מעל הבטטה עד כיסוי ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
מצננים ומגישים...



מאת טל הולצמן
מקור

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה